هندی مراکز درخواست ویزا در سراسر بنگلادش تا اطلاع ثانوی بسته شده است، پلت فرم آنلاین برای درخواست ویزا در روز پنجشنبه در میان ناآرامی در کشور خوانده شد. با وجود این، هندی نمایندگی های دیپلماتیک به گفته منابع، با ماندن دیپلماتها در بنگلادش همچنان عملیاتی میشود. وبسایت مرکز درخواست ویزای هند (بنگلادش) پیامی را نشان میدهد که در آن نوشته شده است: «به دلیل وضعیت ناپایدار. تاریخ بعدی درخواست از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود و درخواست می شود گذرنامه را در روز کاری بعد تحویل بگیرید.
هند از اتباع خود خواسته به دلیل اعتراضات جاری از سفر به بنگلادش خودداری کنند. وزارت امور خارجه به هندیهای بنگلادش هشدار داد که محتاط باشند و با کمیسیون عالی در تماس باشند. این تظاهرات با درخواست استعفای شیخ حسینه، نخست وزیر، منجر به کشته شدن 76 نفر و زخمی شدن چندین نفر در مناطق مختلف شده است.
این اعلامیه به دنبال تصمیم هند به کارکنان غیر ضروری را تخلیه کنید و خانواده هایشان از کمیسیون عالی آن در داکا و کنسولگری در چیتاگونگ، راجشاهی، خولنا و سیلهت. اس جایشانکار، وزیر امور خارجه، خطاب به پارلمان اطمینان داد که “هند به دقت وضعیت اقلیت ها در بنگلادش را زیر نظر دارد.” وی همچنین اشاره کرد که کمیسیون عالی هند در بنگلادش در حال حفظ ارتباط با شهروندان هندی در این کشور است. بسیاری از دانشجویانی که در تظاهرات شرکت می کردند، از آن زمان به هند بازگشتند. پس از یک دوره ناآرامی و خشونت، بنگلادش قرار است روز پنجشنبه یک دولت موقت به رهبری محمد یونس، برنده جایزه نوبل، تشکیل دهد. رئیس جمهور محمد شهاب الدین پس از استعفای نخست وزیر شیخ حسینه، پارلمان را منحل کرد. حسینا که چهارمین دوره متوالی خود را از سال 2009 سپری کرده بود، پس از ترک داکا در حال حاضر در هند به سر می برد.
یونس 84 ساله، تنها برنده جایزه نوبل از بنگلادش و منتقد سرسخت حسینه، توسط معترضان دانشجویی که رهبری کمپین علیه نخست وزیر سابق را رهبری کردند، برای این سمت پیشنهاد شد. انتظار می رود که وی به عنوان مشاور ارشد در کنار تیمی از مشاوران اواخر روز پنجشنبه سوگند یاد کند. فرمانده ارتش اشاره کرد که دولت موقت ممکن است متشکل از 15 عضو باشد، اگرچه رایزنی ها در مورد اسامی تا اواخر چهارشنبه شب ادامه یافت.
- منتشر شده در 8 اوت 2024 ساعت 12:15 عصر IST